Grasmaaier

Grasmaaier
Maai je gazon met een handmaaier of een grasmaaier op accu, elektriciteit of benzine. Welk type je kiest, is onder andere afhankelijk van de grootte van je gazon. Zo heb je altijd een stopcontact en een verlengsnoer nodig bij een elektrische grasmaaier. Hierdoor is dit type minder geschikt voor grote tuinen. Een accu maaimachine zorgt voor veel bewegingsvrijheid en heeft minder onderhoud nodig dan een benzine grasmaaier. Een benzinemaaier is meer geschikt voor het maaien van zeer grote tuinen en voor professionele maai klussen. Een handmaaier is dan weer geschikt voor de kleine stadstuinen.

Maaioppervlak
De aanbevolen gazonoppervlakte is de gazongrootte die je maximaal met de grasmaaier maait. Dit wordt bepaald door de aandrijving en maaibreedte van de grasmaaier.

Maaibreedte
Hoe breder de maaibreedte is, hoe groter de strook gras is die de maaier in een maaibeweging maait. Een grotere maaibreedte zorgt er dus voor dat je sneller klaar bent met maaien en dat je grotere stukken gemakkelijker aanpakt.

Volume opvangbak
Er past een bepaalde hoeveelheid gras (in liter) in de opvangzak of in de opvangbak. Hoe groter de capaciteit van de opvangbak, des te minder vaak je hem hoeft te legen tijdens het maaien. Een grotere grasopvang zorgt er dus voor dat je langer onafgebroken maait.

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

  1. korting-14%
    DeWALT Grasmaaier DCMWSP550N 53cm met Wielaandrijving FLEXVOLT XR 2x18V - DCMWSP550N-XJ
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product